Rouge de Léoube 2014

RCHL752014

Ekologisk

Upptäckten av ett rött vin

Här finns en uttalad fruktighet och rundhet, som fulländas av sammetslena tanniner. Detta organiska röda vin tillverkas huvudsakligen avSyrah och kompletteras av Grenache och Cinsault - appellationens förnämsta druvor - och är helt enkelt förförande, lika mycket för sinelegans som för sin balans.

More details

19,00 € Inkl. Moms

Årgång 2014
Typ av vinodling Ekologisk
Land Frankrike
Område Provence
klassificering Côtes de Provence AOC
Huvud druva Syrah
Detalj av druvsorter Syrah 80%, Grenache et Cinsault
Stil Torrt
Färg Röda
Vingård Château Léoube
Alkoholhalt 12,5°

Jordmån

En blandning av skiffer och lera kännetecknar Château Léoubes jordmån. Närheten till havet, den dagliga sjöbrisen och de svala nätterna är alla faktorer som tillsammans skapar ett idealiskt klimat för vinodling. Dessa unika förutsättningar möjliggör framställning av viner utöver det vanliga.

Vinifiering

Alla druvor plockas för hand för att kunna säkerställa ett perfekt urval. Druvorna transporteras direkt till vingården där de omedelbart placeras i temperaturkontrollerade behållare. Jäsningen genomförs i rostfria tankar med 12 dagars skalkontakt. Därefter sker malolaktisk jäsning, klarning och lagring på ekfat i minst nio månader.

 

Provsmakning

En intensiv färg och vacker klarhet. Doften är komplex med fruktiga toner och arom av « maquis ». Smaken är fyllig och len, på samma gång kraftfull och njutbar. Välbalanserad.

Vinstockarnas ålder

30 år

Ladda ner