Léoube La Londe 2015

LLR2015

Ekologisk

Hjärtat av Léoubes vinhantverk

Vårt nya rosévin Léoube La-Londe är ett fascinerande vin; tydligt rosé i färg och stil men med en fylligare textur och intensitet som påminner om en vit Bourgogne.

More details

38,00 € Inkl. Moms

Årgång 2015
Typ av vinodling Ekologisk
Land Frankrike
Område Provence
klassificering Côtes de Provence AOC
Huvud druva Grenache & Cinsault
Detalj av druvsorter Grenache 50%, Cinsault 50%.
Stil Torrt
Färg Rosé
Vingård Château Léoube
Alkoholhalt 12,5°
Premium Vin Premium

Vår nya årgång av Léoube La Londe, ett rosévin tillverkat i La Londe i Provence, är resultatet av ett omsorgsfullt arbete för att uppnå en hög grad av finess. Vår ambition har varit att skapa ett elegant vin, i begränsad upplaga, som återspeglar vår känsla för detaljer och strävan efter hög kvalitet.

Jordmån

En blandning av skiffer och lera kännetecknar Château Léoubes jordmån. Närheten till havet, den dagliga sjöbrisen och de svala nätterna är alla faktorer som tillsammans skapar ett idealiskt klimat för vinodling. Dessa unika förutsättningar möjliggör framställning av viner utöver det vanliga.

Vinifiering

Alla druvor plockas för hand för att kunna säkerställa ett perfekt urval. Druvorna transporteras direkt till vingården där de pressas omedelbart. Druvpressningen är både långsam och skonsam. Både alkoholjäsning och malolaktisk jäsning genomförs i rostfria tankar. Vinet tappas på flaskor under våren, efter att det klarnat.

 

Provsmakning

Detta mycket klara rosévin uppnår perfekt harmoni och balans mellan finess, elegans och renhet. Doften är fruktig med noter av jordgubbar och vita persikor. Smaken är mjuk och subtil, med stor fyllighet. Ett spänstigt vin med fin eftersmak som utvecklar sig väl i munnen.

Vinstockarnas ålder

30 år