Sparkling de Léoube

SPR2015

Ekologisk

Bubblor fulla av charm

Detta mousserande rosévin, framställt på traditionellt vis, är friskt och fruktigt och har små, fina bubblor.

More details

27,50 € Inkl. Moms

Typ av vinodling Ekologisk
Land Frankrike
Område Provence
klassificering Vin de France
Huvud druva Cabernet Franc
Detalj av druvsorter Cabernet Franc 100%
Stil Mousserande
Färg Rosé
Vingård Château Léoube
Alkoholhalt 12,5°

Denna nykomling bland rosévinerna är både djärv, förförisk och nyskapande. Sparkling de Léoube utmärker sig genom sina fina bubblor samt en arom av röd grapefrukt och persikor som kompletteras av en aning mineralitet. Detta är en utmärkt komposition, ett livligt och friskt vin som utgör en hyllning till njutningen. Sparkling de Léoube åtnjuts bäst på egen hand, vid poolkanten närhelst under dagen.

Jordmån

En blandning av skiffer och lera kännetecknar Château Léoubes jordmån. Närheten till havet, den dagliga sjöbrisen och de svala nätterna är alla faktorer som tillsammans skapar ett idealiskt klimat för vinodling. Dessa unika förutsättningar möjliggör framställning av viner utöver det vanliga.

Vinifiering

När druvorna handplockats transporteras de till vingården där de pressas direkt. Druvpressningen sker långsamt och skonsamt. Den första jäsningen genomförs i tankar och den andra jäsningen på flaska. Sparkling de Léoube är färdigt att avnjutas efter minst nio månaders mognad på bottensatsen.

 

Provsmakning

Detta vin har en ljus rosa nyans och små, pärlande bubblor. Smaken är balanserad med en arom av citrus och en viss friskhet. Mineralkaraktären, som är speciell för Léoubes viner, framträder tydligt i eftersmaken.

Vinstockarnas ålder

10 år