Les Forts de Léoube 2014

RFL752014

Ekologisk

Ett gourmetvin

Södra Frankrikes främsta druvsorter - Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon och Syrah – sammanstrålar under solen, förenas av Medelhavet och skapar tillsammans en mosaik av identiteter. Detta kraftfulla röda vin från Provence lagras på ekfat i minst tolv månader och har en självklar plats på de finaste middagsborden.

More details

25,50 € Inkl. Moms

Årgång 2014
Typ av vinodling Ekologisk
Land Frankrike
Område Provence
klassificering Côtes de Provence AOC
Huvud druva Syrah, Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon.
Detalj av druvsorter Syrah 25%, Grenache 25%, Cinsault 25%, Cabernet Sauvignon 25%.
Stil Torrt
Färg Rött
Vingård Château Léoube
Alkoholhalt 12,5°
Lagring 5

Jordmån

En blandning av skiffer och lera kännetecknar Château Léoubes jordmån. Närheten till havet, den dagliga sjöbrisen och de svala nätterna är alla faktorer som tillsammans skapar ett idealiskt klimat för vinodling. Dessa unika förutsättningar möjliggör framställning av viner utöver det vanliga.

Vinifiering

Alla druvor plockas för hand för att kunna säkerställa ett perfekt urval. Druvorna transporteras direkt till vingården där de omedelbart placeras i temperaturkontrollerade behållare. Jäsningen genomförs i rostfria tankar med 12 dagars skalkontakt. Därefter sker malolaktisk jäsning, klarning och lagring på ekfat i minst nio månader.

 

Provsmakning

En intensiv färg och vacker klarhet. Doften är komplex med fruktiga toner och arom av « maquis ». Smaken är fyllig och len, på samma gång kraftfull och njutbar. Välbalanserad.

Vinstockarnas ålder

30 år

Ladda ner